Dua Pemain Andalan Mario Gomez di Malaysia Berpeluang Gabung Persib Bandung

Wednesday, November 29, 2017 | Follow @sepakbolagp | Join us on Facebook

Gonzalo Cabrera dan Gabriel Guerra
Dua Pemain Andalan Mario Gomez di Malaysia, Gonzalo Cabrera dan Gabriel Guerra, Berpeluang Gabung Persib Bandung.

Dua pemain andalan pelatih baru Persib, Mario Gomez, selama berkiprah di Liga Super Malaysia, Gonzalo Cabrera dan Gabriel Guerra, berpeluang bergabung dengan Persib Bandung.

Gonzalo Cabrera (28 tahun) dan Gabriel Guerra (24 tahun) berposisi sebagai pemain yang dibutuhkan Maung Bandung. Cabrera merupakan gelandang serang dengan koleksi 11 gol musim lalu. Guerra berposisi sebagai penyerang dengan koleksi 7 gol.

Keduanya kini berstatus bebas transfer. Johor Darul Ta’zim (JDT) sudah melepas keduanya sebagaimana dirilis situs resmi klub.

"Kami ingin mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada Gonzalo Cabrera dan Gabriel Guerra. Pintu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) sentiasa terbuka untuk kedua-dua pemain ini dan kami yakin mereka akan menjadi sebahagian dari kelab ini pada masa akan datang," ujar Direktur JDT Martin Prest.

"Mereka berdua sangat profesional di dalam dan di luar padang dan kami beruntung mempunyai kedua-dua pemain ini yang menjadi sebahagian daripada projek Kelab Bolasepak JDT. Terima kasih dan tahniah juga diucapkan dalam membantu JDT memenangi kejuaraan Liga Super dan Piala Malaysia baru-baru ini. Syabas dan selamat maju jaya kepada Gonzalo Cabrera dan Gabriel Guerra," imbuhnya.


logoblog
» Thanks for reading: Dua Pemain Andalan Mario Gomez di Malaysia Berpeluang Gabung Persib Bandung

Related Posts

Sepakbola Magz Updated at: November 29, 2017

0 comment:

Post a Comment

No Spam, Please...!

Contact Form

Name

Email *

Message *